woensdag, augustus 12, 2020

Interessante info scholengemeenschap Sint-Nicolaas BaO

Module Positions

Module Variations

Heilige Familie - pensioen juf Daisy

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op vrijdag 14 februari namen we op een ludieke manier afscheid van juf Daisy die jarenlang bewegingsopvoeding op onze school heeft gegeven.

 

De laatste werkdag van juf Daisy was op 20 december. Omdat het op dat moment heel druk was (kerstmarkt, kerstviering), kon het afscheid met de leerlingen zogezegd geen plaatsje krijgen in de planning. Bij juf Daisy kwam deze uitleg heel geloofwaardig over. Toch was dit maar een drogreden omdat we al andere plannen hadden J. Met juf Daisy werd afgesproken om haar na de kerstvakantie te vieren. Ondertussen was het al februari en nog steeds hadden we geen afspraak met juf Daisy gemaakt. Zij dacht dat we haar vergeten waren, maar… niets is minder waar.

We vonden afscheid nemen op school heel traditioneel en daarom besloten we om het anders aan te pakken. Een flashmob in de Stationsstraat leek ons wel iets.

Juf Daisy ging met juf Els tijdens de middagpauze een broodje eten. Er was een tafeltje aan het raam gereserveerd. Ondertussen stonden alle lln. in de Reynaertgalerij klaar. Een aantal leerlingen (van elk leerjaar één) ging op het raam kloppen om zo juf Daisy naar buiten te roepen. Volledig verrast en onder de indruk kwam zij naar buiten. Eén voor één deed elk leerjaar een dans (telkens werd een sporttak in de kijker gezet). Op het einde zongen we met zijn allen nog een lied. Juf Daisy kreeg van elk leerjaar ook nog een kleine attentie met daarop de namen van alle leerlingen.

De reden waarom we voor een soort van flashmob kozen, was omdat één van haar collega’s bewegingsopvoeding (die op een andere school werkt) begin september een huwelijksaanzoek kreeg op zo’n manier. Juf Daisy vond dit geweldig en wenste dat dit haar ook eens zou overkomen. Welnu… dat idee is blijven hangen.

We kozen de Stationsstraat omdat deze nu autovrij is en omdat die in de buurt van de school ligt. Op die manier zetten we de winkelstraat ook nog eens in de kijker.

Langs deze weg willen we ook enkele mensen bedanken die mee in “het complot” zaten. Mevr. Selleslaghs (centrummanagement Sint-Niklaas) zorgde ervoor dat dit gebeuren  in de Stationsstraat kon plaats vinden; dhr. Vercauteren (Capeau) reserveerde een tafeltje in zijn zaak. Immo De Prins zorgde dat we ons materiaal tijdens het optreden even veilig kunnen opbergen in één van de leegstaande panden in de galerij. Mochten we toch iemand vergeten zijn: Dankjewel!

- Voor het artikel uit het Nieuwsblad, klik hier

Lees 2339 keer Laatst aangepast op maandag, 17 februari 2014 10:23

Over ons

Nog niet voldoende info?

Volg ons ook via de sociale media  Bekijk:

Facebook blogger