woensdag, augustus 12, 2020

Interessante info scholengemeenschap Sint-Nicolaas BaO

Module Positions

Module Variations

Don Bosco Sint-Niklaas bekroond voor veilig surfentips

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Wereldwijd wordt in meer dan 90 landen aandacht besteed aan veilig internetten.

In ons land geven vrijwilligers workshops in lagere scholen en Child Focus vroeg kinderen naar originele tips. De leerlingen van het 5e leerjaar van het Don Boscocollege in Sint-Niklaas wonnen de wedstrijd, zij mogen morgen met de klas een dag naar een pretpark.

Kinderen van tien jaar surfen gemiddeld één uur per dag op internet. Reden te meer, zo zegt Child Focus, om hen zo snel mogelijk te leren hoe ze dat veilig kunnen doen.

"Tien jaar is de leeftijd waarop de kinderen hun eerste stappen in de online-communicatie zetten. Voor die leeftijd spelen ze spelletjes en kijken ze naar filmpjes. Maar rond het vijfde en het zesde leerjaar krijgen ze interesse in het mailen en chatten en sommigen zitten al op Facebook", zegt Nel Broodhaerts van Child Focus. "Wij willen hen informeren over hoe ze op een goede en veilige manier kunnen internetten, zodat ze die tips daarna meedragen."

De beste tips voor veilig internetten kwamen van de leerlingen van het vijfde leerjaar in Don Bosco in Sint-Niklaas. Zij werden vandaag door Child Focus in de bloemetjes gezet en mogen zich later op het jaar samen een klas uit Charleroi gaan uitleven in een pretpark.

Meer info vind je hier.

Lees 1409 keer Laatst aangepast op vrijdag, 14 februari 2014 13:44

Over ons

Nog niet voldoende info?

Volg ons ook via de sociale media  Bekijk:

Facebook blogger